marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Plajele se pregătesc pentru primii turiști

Plajele se pregătesc pentru primii turiști

de Ileana Gheorghiu

Forfotă mare pe plajele de la malul mării. Mai puțin de o lună a rămas până la sosirea primilor turiștilor, iar plajele trebuie să fie pregătire să îi primească.

Muncitorii au început să scoată gardurile de stuf montate înaintea sezonului rece, să niveleze nisipul și să îl curețe.

Utilajele de la Apele Române lucrează pe plaje încă de la primele ore ale dimineții. Muncitorii au fost repartizați pe sectoare și au misiunea ca până la deschiderea sezonului suprafețele de nisip să fie fără cusur. Tronsonul 1 cuprinde plajele din Constanţa – Mamaia – Năvodari și Midia, tronsonul 2 se întinde între Eforie – Costineşti și Tuzla, iar tronsonul 3 cuprinde plajele din sud între Olimp și Vama Veche. În total, din sudul în nordul litoralului, 392 de hectare de plajă vor fi pregătite pentru sezonul cald.

Plajele sunt curățate manual de de lemn, metal, sticlă, plastic şi alte deşeuri. Depozitele de scoică sunt eliminate, la fel și algele de la linia ţărmului. Pe plaje este adus și nisip nou din depozitele Apelor Române. Acesta este descărcat în zonele în care a fost spulberat de vântul de peste iarnă. Și gardurile de protecție sunt îndepărtate, iar nisipul este nivelat pentru a nu exista dune.

Cel mai mult de muncă va fi în nordul stațiunii Mamaia. Aici plajele lărgite cu bani europeni în urmă cu doi ani, au început deja să se erodeze. Marea a înaintat cu câțiva metri pe uscat și a format dune înalte de până la doi metri. Directorul Apelor Române a declarat recent că nu ar trebui să ne facem probleme. Astfel de fenomene au loc în timpul sezonului rece mai ales atunci când furtunile sunt dese și foarte puternice.

Lărgirea plajelor din Mamaia a creat un val de nemulțumiri în rândul patronilor din turism. Aceștia au reclamat că nisipul nu mai este fin ca altădată, plaja este mult prea lungă, iar apa devine brusc adâncă.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult