Plan roșu

Incendiu puternic. A fost activat Planul Roșu. Peste 250 de oameni au fost evacuați dintr-un bloc de locuințe, după ce subsolul acestuia a luat foc, iar flăcările și fumul s-au extins cu repeziciune în tot imobilul.

Ca să se salveze din calea dezastrului, unii locatari s-au urcat pe acoperișul clădirii, de unde au fost coborâți cu autoscările de pompieri.

Puțin înainte de ora 1 noaptea la ISU Dobrogea telefoanele sunau fără oprire. Zeci de oameni anunțau la 112 un incendiu izbucnit în parcarea de la subsolul unui bloc. Când au ajuns la imobil, iadul se dezlănțuise deja.

Zeci de mașini ardeau, iar limbile uriașe de foc păreau de neoprit. La 1.52 autoritățile au decis activarea Planului Roșu de intervenție.

Disperați, oamenii au fugit din case în toiul nopții doar cu hainele de pe ei. Cei care locuiau la etajele superioare nu au mai putut ieși din bloc din cauza fumului și s-au urcat pe acoperiș, iar de acolo au fost coborati cu autoscara de pompieri. Peste 250 de oameni au fost evacuați din calea focului și evaluați de medici. Șase dintre ei au ajuns la spital fie intoxicati cu fum fie din cauza arsurilor suferite. Din fericire, nimeni nu este în stare gravă.

Oamenii evacuați au primit ceai și pături din partea primăriei. Tot primăria le-a pus la dispoziție celor care nu aveau unde să meargă, 100 de paturi la căminul Liceului Militar din oraș dar și la spitalul modular.

Pentru a stinge incendiul și ai salva pe locatari, la fața locului au fost mobilizate forțe impresionante. 35 de autospeciale și pompieri de la Constanța, Ialomița și Călărași.

La Spitalul Judetean din Constanța au fost duși 9 oameni dintre care 2 copii și 7 adulți.

La aproape 5 ore de la izbucnirea incendiului, Planul Roșu a fost dezactivat. Pompierii însă au rămas la fata locului și au verificat fiecare apartament în parte pentru ca nu cumva cineva să fi rămas blocat înăutru și să aibă nevoie de ajutor.
Cercetarile vor fi acum preluate de către polițiști și procurori, iar la lumina zilei, aceștia vor încerca sa afle cu exactitate de unde a pornit indendiul, dacă a fost vorba de un scurtcircuit sau de o mână criminală. Vor fi evaluate și pagubele, dar și structura de rezistență a clădirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…