duminică, 21 iulie, 2024
Home Breaking news PLAN ROȘU de intervenție: Incendiu de vegetație a izbucnit lângă căminul pentru vârstnici din Poarta Albă

PLAN ROȘU de intervenție: Incendiu de vegetație a izbucnit lângă căminul pentru vârstnici din Poarta Albă

de Redacția Dotto

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, pe 11 iulie 2024, în localitatea Poarta Albă, acolo unde a izbucnit un nou incendiu de vegetație uscată.

La locul evenimentului intervin PTS Valu și Detașamentul Medgidia cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă (ASAS) și SMURD B2.Potrivit ISU Dobrogea, pompierii asigură protecție căminului de bătrâni. Încă două mașini în sprijin se deplasează la incendiu, conform pompierilor.

Misiunea este în dinamică.

Știre în curs de actualizare.

UPDATE 1:

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, încă patru mașini de stingere vin în sprijin.

UPDATE 2:

A fost activat Planul Roșu de intervenție

Încă patru mașini de stingere vin în sprijin de la ISU Ialomița și ISU București-Ilfov și două de la ISU Călărași.

UPDATE 3:

Oficial de la IGSU:

Incendiul de vegetație uscată se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 ha, cu posibilitate de propagare la un cămin de bătrâni din proximitate în care sunt cazate aproximativ de 80 de persoane.

Pentru gestionarea eficientă a situației, a fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Constanța.

La locul evenimentului au fost alocate din cadrul ISU CT 6 mașini de stingere, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, precum și 3 ambulanțe SAJ.

În sprijin au fost trimise și 2 mașini de stingere de la ISU CL, 1 mașină de stingere de la ISU IL și 1 mașină de stingere de la ISU BIF.

Intervenția este în dinamică.

UPDATE 4:

Nu mai există posibilitatea de propagare a incendiului la căminul de bătrâni. În mod preventiv, au fost evacuate toate persoanele aflate în locație, o parte dintre acestea fiind transferate într-o altă clădire aflată în apropiere.

UPDATE 5:

“Trenurile R 8204 (Constanța – Buzău), IR 1982 ( Constanța – București Nord) și IR 1972 (Constanța – Galați) oprite temporar și ele în stațiile Palas, Valu lui Traian și Constanța, din cauza incendiului din zona CF Basarabi – Dorobanțu, unde se acționează în continuare pentru stingerea focarelor.
Vă informăm că la această oră sunt oprite temporar 10 trenuri de călători, în gările adiacente zonei afectate de incendiu, acestea urmând să fie reînscrise în circulație după finalizarea tuturor intervențiilor desfășurate de echipajele ISU, care actionează în zona respectivă pentru stingerea incendiului de vegetație, de circa 2 ore.
Adresăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat și pentru întârzierile înregistrate pe Magistarala București- Constanța, însă îi asigurăm că toate aceste intervenții, care sunt într-o cotinuă desfășurare, sunt necesare pentru redeschiderea circulației în condiții de maximă siguranță.”

au transmis reprezentanții CFR SA

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult