imnul

De Ziua Națională, senioarele și seniorii de la tenis de masă dezvăluie sentimentele pe care le au atunci când sunt pe podium și li se intonează imnul României.

Deși li s-a propus să joace pentru alte țări, sportivii nu au vrut să audă!

Unii dintre mai medaliați sportivi din România, fetele și băieții de la tenis de masă, povestesc de Ziua Națională care sunt sentimentele care îi încearcă atunci când luptă și câștigă trofee pentru țara lor.
Pentru Eliza Samara, multiplă campioană europeană, imnul României a cântat de zeci de ori. Și de fiecare dată o încearcă aceleași emoții. 

„Când câștig și îmi cântă imnul e ceva de nedescris! Plâng de fiecare dată! E un sentiment aparte pentru că simți că este pentru România. Nu mă văd trăind în altă țară , de câte ori merg la un concurs aștept să vin acasă” – Eliza Samara, componentă a echipei naționale de tenis de masă a României. 

Ovidiu Ionescu joacă de ani buni în Germania și povestește cum sunt priviți sportivii români în străinătate.
 „Când spun că sunt român, lumea mă privește cu bucurie … Oamenii știu de Halep, Nadia Comăneci, Năstase, mă simt mândru că acești sportivi au adus România unde este astăzi” – Ovidiu Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă a României.

Vicecampion mondial în 2019 în proba de dublu alături de spaniolul Alvaro Robles, Ovidiu mai are o singură dorință din punct de vedere profesional.
„Vreau să mi se cânte imnul național pe podiumul european, mondial, olimpic! Cred că atunci pot spune că mi-am încheiat socotelile cu sportul”  – Ovidiu Ionescu, component al echipei naționale de tenis de masă a României.
A lăsat Grecia pentru România.

La 16 ani, Andrei Filimon, antrenorul echipei naționale masculine, a evoluat pentru doi ani în echipa națională a Greciei dar nu i-a plăcut experiența.
„De fiecare dată când sunam acasă, spuneam că vreau să mă întorc. Ca acasă nu este niciunde” – Andrei Filimon, antrenorul echipei naționale masculine de tenis de masă a României. 

De aceeași părere este și tatăl lui, Viorel Filimon, antrenorul echipei naționale feminine de tenis de masă a României, care a condus echipa națională masculină a Greciei.

„Indiferent în ce țară mergi, localnicii te consideră tot ca un străin, tot ca un intrus… Cel mai bine e tot la tine acasă” – Viorel Filimon, antrenorul echipei naționale feminine de tenis de masă a României. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Hagi: ”Un meci dificil, dar putem spera la cele trei puncte..”

Marele derby FCSB – Farul Constanța se joacă duminică pe Arena Națională. Cele două formaț…