Plata parcării

Plata parcării strică vacanța turiștilor care vin în stațiunea Mamaia. Oamenii se plâng că metoda de taxare este restrictivă și greoaie, deși administrația locală promovează mai multe posibilități de plată: prin sms, aplicație sau achiziționarea de tichete răzuibile.

De ultima variantă turiștii nici măcar n-au auzit, iar primele două sunt condiționate fie de plata unui abonament de telefonie mobilă, fie de deținerea unui smartphone.

Bun ok au bagat parcare cu plata, prima zi ne ducem în Mamaia platesc prin sms îmi pun alarme pe telefon stau stresat sa nu expire timpul, ziua 2 platesc 3 ore dupa dau sms extinder o ora, și iar o ora și iar o ora, plec din mamaia revin prin costanta, aflu ca trebui și unde nu e zona 0 și zona 1 o taxa de parcare numita zona 2, incerc sa aflu unde este zona 2 în clar nimic intre timp revin în mamaia incerc sa platesc 3h iar, vine sms indisponibil…” a transmis pe facebook Razvan Costel Vladu.

Așa și-a început vacanța Răzvan. În loc să se relaxeze a trecut printr-un carusel al nervilor. Și asta din cauza parcării, pe care a decis să o achite prin aplicația specială pusă la punct de Primăria Constanța. Bărbatul spune că se pricepe la folosirea aplicațiilor pe telefon, însă setările pentru plata parcării sunt mai ceva ca un test cu capcane. Iar Răzvan nu este singurul care consideră plata parcării în stațiunea Mamaia o misiune aproape imposibilă.

De cealaltă parte, reprezentanții Primăriei Constanța spun că aplicația este extrem de ușor de folosit, iar cei care nu se descurcă își pot achiziționa tichere răzuibile pentru plata parcării. Turiștii însă subliniază că nu au auzit de ele, nefiind promovate niciunde în stațiune.

O altă soluție ar fi ca hotelierii să plăteasca lunar locurile de parcare publice și apoi să le ofere turiștilor. Acest lucru ar duce însă automat la majorarea tarifului pentru cazare. Turiștii care vin cu mașina în vacanță la Mamaia vor plăti pentru parcare 2 lei pentru o oră, 6 lei pentru două ore, 10 lei pentru trei ore, iar apoi câte 4 lei pentru fiecare oră în plus. Un calcul simplu arată că o zi și o noapte de parcare costă 94 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Căști de 11 milioane lei, confiscate

Căști audio în valoare de 11 milioane de lei, dacă ar fi fost originale au fost confiscate…