duminică, 21 iulie, 2024
Home Breaking news Constanța: Amenzi de zeci de mii de lei în urma protestelor fermierilor și transportatorilor

Constanța: Amenzi de zeci de mii de lei în urma protestelor fermierilor și transportatorilor

de Redacția Dotto

Protestele fermierilor și transportatorilor din Constanța s-au soldat cu amenzi de 56.000 lei. Autoritățile îndeamnă la calm și respectarea legii în manifestații.

Zeci de transportatori și fermieri au fost sancționați de autorități în urma protestelor care au avut loc în acest weekend la Constanța. Jandarmii au transmis că au amendat  46 de persoane, care au participat la manifestațiile de stradă spontane. Suma totală a amenzilor se ridică a 56.000 de lei.

Protestele de sâmbătă și duminică au adunat sute de transportatori și fermieri pe Centura Constanței și pe bulevardul care face legătură cu dintre Constanța și Mangalia.

Iar manifestările nu au fost lipsite de incidente. În timpul protestului de sâmbătă, un șofer care a încercat să intre cu maşina în zona manifestaţiei, a fost oprit de un luptător de la Serviciul de Acţiuni Speciale, care a îndreptat arma pe care o avea spre motorul autoturismului. În imaginile care au devenit virale se vede cum poliţistul își sprijină genunchiul de capota mașinii şi îndreaptă arma spre motorul autoturismului.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, participanții de la protestele din weekend au fost sancționați pentru că manifestat fără a avea o autorizație, dar și pentru încălcarea ordinii și liniștii publice.

Comunicatul integral transmis de IJJ Constanța

În urma acțiunilor de protest neautorizate din zilele de sâmbătă și duminică,  13.01.2024 și 14.01.2024, inițiate de către reprezentanți ai fermierilor și transportatorilor, jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța au fost nevoiți să sancționeze un număr de 46 de participanți, care au încălcat prevederile legale.

Persoanele în cauză au fost sancționate pentru fapte ce constituie contravenții, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60 din 23 septembrie 1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, Art 26, literele a). și d) precum și pentru fapte care constituie contravenții în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Art. 2, alin. 2) și 25).

În ceea ce privește protestul din data de 15 ianuarie, sancțiunile pentru persoanele care nu au respectat prevederile legale în vigoare se vor aplica ulterior identificării acestor persoane și stabilirii cu exactitate a faptelor de care se fac vinovați.

Jandarmii și polițiștii le recomandă celor care vor participa la protest în zilele următoare, precum și tuturor persoanelor care se vor afla în zonele de desfășurare a acestuia următoarele:

         – să manifeste înțelegere faţă de măsurile luate de autorități pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică;

        – să adopte un comportament paşnic şi civilizat și să respecte indicaţiile forțelor de ordine;

        – să manifeste răbdare și prudență în timpul deplasării pe drumurile publice pentru a preveni orice eveniment nedorit;

       – să evite conflictele de orice natură şi să apeleze la cel mai apropiat echipaj al forțelor de ordine dacă se află într-o situație dificilă sau dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

 

 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult