amenzi

Ploaie de amenzi pe plajele virgine de la Vadu și Corbu. Comisarii de mediu ai Rezervației Biosferei Delta Dunării i-au luat la bani mărunți pe turiștii care au campat sau au intrat cu mașina pe nisip, deși acest lucru este interzis prin lege. Pentru gestul lor, turiștii au fost sancționați cu amenzi de până la 3000 de lei.

O mare de corturi și zeci de mașini parcate pe dunele de nisip protejate. Asta au găsit zilele trecute comisarii de Mediu care au ajuns în control pe plajele virgine de la Vadu și Corbu.

Chiar și în ciuda peisajului mai puțin sălbatic, sute de nostagici încă vin la Vadu și Corbu să se bucure de liniște. Plaja este mult mai puțin aglomerată decât în stațiunile din sud, iar singura muzică ce se aude este cea a valurilor.

În ciuda panourilor de informare, mulți dintre cei care au venit cu mașina sau cu cortul pe plajă spun că nu cunosc regulile. Asta nu i-a scutit însă de amenzi.

Zonele naturale cuprinse în perimetrul localităților Vadu și Corbu au primit statut de Rezervație a Biosferei și “Sit Natura 2000”, ceea ce înseamnă că habitatul este protejat; flora, fauna locală și caracteristicile zonei de coastă fiind valoroase la nivel european și mondial. O secțiune cu informații utile despre importanța zonei și regulile care trebuie respectate de toți cei care aleg să facă plajă aici se găsește pe site-ul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Incident la Centrala Nucleară Cernavodă

Unitatea doi de la Cernavodă s-a deconectat de la sistemul energetic. Deconectarea automat…