Poliția de frontieră, exercițiu pentru gestionarea fluxurilor de migranți

Astăzi dimineață s-a desfășurat exercițiul Valhalla 23, organizat de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Autoritățile se pregătesc intens pentru gestionarea unui aflux masiv de migranţi la granițele noastre. Exercițiul simulează interceptarea, primirea, tratarea și procesarea unui val de refugiați, și angrenează militari ISU, jandarmi, polițiști și medici din Direcția de Sănătate Publică

Exerciţiul s-a desfășurat în trei etape. Prima etapă a fost pe mare, la bordul navei MAI 0201 Ştefan cel Mare, pentru detectarea unei ambarcaţiuni cu migranţi şi conducerea acesteia în Portul Constanţa. Ambarcațiunile cu migranți care intră în apele teritoriale românești sunt interceptate de navele militare, cu mult înainte să ajungă la țărm. Ele sunt cele care transmit primele informații despre persoanele aflate la bord.

În etapa a doua, exerciţiul a continuat în terminalul de pasageri al Portului Constanţa pentru debarcarea migranţilor şi efectuarea primelor proceduri specifice. În funcție de numărul migranților ei pot fi lăsați în ambarcațiunea lor și conduși până în Port, sau urcați la bordul navei care i-a interceptat și triați acolo, pe drumul spre Portul Constanța.

Ultima etapă s-a desfăşurat la sediul Gărzii de Coastă, în cadrul Centrului integrat pentru desfăşurarea tuturor activităţilor specifice. Aici se fac controale corporale și controale medicale sumare. Apoi, refugiații sunt transportați cu autobuzele la centrul de primire, amenajat în unitatea militară a Poliției de Frontieră.

Astfel de exerciții vor fi tot mai des efectuate de autoritățile românești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…