Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța și-au exprimat nemulțumirile printr-un protest desfășurat în fața sediului instituțional situat în Mun. Constanta, bd. Mamaia nr. 101-102. Motivele protestului includ salarii reduse, condiții de muncă precare și alte probleme legate de sistemul polițienesc din zonă. Oamenii legii cer îmbunătățiri salariale și mai multă atenție la problemele cu care se confruntă în exercitarea atribuțiilor lor. Evenimentul a avut scopul de a atrage atenția opiniei publice asupra condițiilor din sistemul de poliție din Constanța și de a intensifica discuțiile despre necesitatea reformelor în acest domeniu.

„În loc să se odihnească 16 ore, sunt situații în care polițiștii sunt chemați după 8 ore la serviciu, nu se respectă un echilibru pe repartiția pe număr de zile pe timpul unei luni și atunci am cerut un program de 12 ore, repaus de 24, 12 ore de noapte și repaus de 48. Cei de la IPJ Constanța au refuzat să aprobe acest program, mai mult nici nu s-au luat măsuri împotriva abuzurilor care au fost reclamate. Au fost situații în care au ieșit de la ora 22 din serviciu și la ora 6 a fost chemat iar. Sindicatul are 12 mii de membrii. Vom continua cu protestele, vom face sesizări acolo unde este nevoie pentru a se lua măsuri pentru încălcarea legislației și probabil vom continua cu manifestările”, a transmis Daniel Avasilcăi, liderul sindicatului Europol Constanța.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…