Poluare în rada Portului Constanța

Pete mari de culoare neagră au apărut în Marea Neagră. Cei care le-au observat au fost pescarii din zona digului de nord al Portului Constanța și au sesizat autoritățile. Oamenii spun că nu este prima oară când văd pe luciul apei astfel de pete de combustibil.

O echipă mixtă formată din inspectori de la Apele Române, dar și reprezentanți ai Autorității Navale s-au deplasat la fața locului pentru a identifica cauzele poluării. Primele indicii ar arăta, conform inspectorilor ANR că poluarea provine de la două nave scufundate în urmă cu 30 de ani în zona digului de Nord și care au ajuns pe fundul mării din cauza unei furtuni foarte puternice.

Pescarii însă, cred că poluarea ar proveni de la navele aflate în rada portului în așteptare, ale căror echipaje spală tancurile de combustibil și aruncă apoi apa în mare.

Poluarea afectează grav mediul marin și delfinii, spun specialiștii.

Autoritatea Navală a demarat o anchetă pentru a stabili exact cauzele poluării. Vor fi realizate noi inspecții subacvatice la cele două nave scufundate, dar vor fi verificate și navele aflate în rada portului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…