marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Poluare în rada Portului Constanța

Poluare în rada Portului Constanța

de Andreea Bălan

Pete mari de culoare neagră au apărut în Marea Neagră. Cei care le-au observat au fost pescarii din zona digului de nord al Portului Constanța și au sesizat autoritățile. Oamenii spun că nu este prima oară când văd pe luciul apei astfel de pete de combustibil.

O echipă mixtă formată din inspectori de la Apele Române, dar și reprezentanți ai Autorității Navale s-au deplasat la fața locului pentru a identifica cauzele poluării. Primele indicii ar arăta, conform inspectorilor ANR că poluarea provine de la două nave scufundate în urmă cu 30 de ani în zona digului de Nord și care au ajuns pe fundul mării din cauza unei furtuni foarte puternice.

Pescarii însă, cred că poluarea ar proveni de la navele aflate în rada portului în așteptare, ale căror echipaje spală tancurile de combustibil și aruncă apoi apa în mare.

Poluarea afectează grav mediul marin și delfinii, spun specialiștii.

Autoritatea Navală a demarat o anchetă pentru a stabili exact cauzele poluării. Vor fi realizate noi inspecții subacvatice la cele două nave scufundate, dar vor fi verificate și navele aflate în rada portului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult