marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Pomii fructiferi, afectați în sezonul rece

Pomii fructiferi, afectați în sezonul rece

de Andreea Bălan
Pomii fructiferi, afectați în sezonul rece

La Constanța, producția pomilor fructiferi ar putea fi compromisă anul acesta. Schimbările climatice bruște de la cald la rece pot afecta serios pomii fructiferi, asta deși paradoxal temperaturile scăzute sunt prielnice pentru livezile de piersici și caiși.

Pomii au intrat în repaus la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie, în funcție de specie, soi, temperatură, umiditate și de zona de cultură. În perioada de repaus, ca urmare a unor ridicări de temperatură sub limita de rezistență a speciilor, apar și efectele negative. Pierderile mugurilor de rod diminuează producția de fructe.

Specialistul George Lămureanu a mai vorbit și despre lipsa precipitațiilor de anul acesta.

Piersicul și caisul se numără printre cele mai sensibile fructe la ger și la boli.

Și meteorologii spun că în ultima perioadă temperaturile au fost mult mai ridicate decât în mod obişnuit.

În luna aprilie fructele ar putea fi distribuite către comercianți pentru vânzare, însă, pentru asta, pomii nu trebuie să fie afectați de îngheț sau temperaturi prea ridicate.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult