Ponei chinuiți de dragul profitului

Zeci de ponei sunt chinuiți zilnic pe plajele din Mamaia Nord – Năvodari. Trași de căpăstru de stăpânii lor care sunt uneori și violenți cu ei, căluții sunt plimbați kilometri întregi, pe nisip, prin soare. Cu capul plecat, poneii îndură tratamentul la care sunt supuși, fără să se poată apăra.

Totul pentru profitul facil al proprietarilor lor, care încearcă să îi convingă pe părinții veniți la mare să își lase copiii să se plimbe cu poneii sau să facă poze cu micile animale.

Ora 12:00. Mamaia Nord. În goana după profit, câțiva tineri trag de căpăstru mai mulți ponei pe care îi plimbă prin soare în buza mării. Speră ca animalele să îi atragă pe copiii dornici să se plimbe sau să își facă poze, iar ei să câștige ușor câțiva bani.

Turiștii veniți să se bronzeze se plâng că în loc să se bucure de soare și de mare, trebuie să-i suporte pe cei care aduc căluții uneori chiar printre șezlonguri. În urma animalelor rămâne un miros greu de suportat.

Iar astfel deimagini cu ponei care sunt plimbați ore în șir prin soare, pot fi văzute zilnic în Mamaia Nord. Bietele animale sunt nevoite să plimbe zilnic copii pe bandă rulantă, fără ca stăpânii lor să se gândească o secundă că sunt chinuite.

Pentru profitul lor stăpânii animalelor sfidează nu doar compasiunea pentru animale, ci și legea. Accesul animalelor pe plajele de pe litoralul românesc este complet interzis, amenzile putând ajunge și la 20 de mii de lei. Excepție de la reguli fac, în prezent, câinii din dotarea Ministerului Administrației și Internelor și a câinii utilitari ai persoanelor cu dizabilități.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…