Populația planetei a depășit astăzi 8 miliarde de locuitori

Potrivit ONU, de astăzi suntem 8 miliarde de oameni pe planetă.

Omenirea a atins această bornă istorică la doar 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliarde. Însă, de acum, creșterea ar putea încetini. Ar putea dura 15 ani până când vom fi 9 miliarde de locuitori pe Pământ, iar 10 miliarde abia în 2080.

Pragul de 8 miliarde a fost atins în timpul conferinței mondiale privind clima, COP27, de la Sharm el-Sheikh, care subliniază încă o dată dificultatea țărilor bogate, responsabile de încălzirea globală, și a țărilor sărace, care cer ajutor pentru a-i face față, de a conveni asupra unei reduceri mai ambițioase a emisiilor de gaze cu efect de seră generate de activitățile umane.

ONU subliniază că „în timp ce creșterea populației amplifică impactul dezvoltării economice asupra mediului”, „țările cu cel mai mare consum de resurse materiale pe cap de locuitor și cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor sunt, în general, cele cu cel mai mare venit pe cap de locuitor, nu cele cu o creștere rapidă a populației”.

De la apariția speciei noastre, Homo sapiens, a durat 300.000 de ani până când numărul locuitorilor planetei a ajuns la un miliard, ceea ce s-a întâmplat în jurul anului 1804.

Potrivit ONU, mai mult de jumătate din creșterea demografică până în anul 2050 va proveni din opt țări: Republica Democratică Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine și Tanzania, iar până la sfârșitul secolului, cele mai populate trei orașe din lume vor fi: Lagos din Nigeria, Kinshasa din RD Congo și Dar Es Salaam din Tanzania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Condiții mizere la Târgul de Crăciun din Constanța

Astăzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor, sub conducerea președintelui ANPC, Horia…