Nava-școală „Mircea” acostează astăzi în portul Izmir din Turcia, unde va face o escală până joi, 27 iulie. Aici bricul va promova valorile și tradițiile marinărești ale României, precum și învățământul militar românesc de marină.


Nava are un echipaj de 145 de persoane și desfășoară, în perioada 03-31 iulie, un marș internațional de instrucție, în Marea Mediterană, iar după plecarea din țară a mai făcut escale în porturile Pireu din Grecia și Taranto din Italia. Din echipajul navei fac parte 64 de studenți de anul al II-lea ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și 10 cadeți străini de la academii partenere din Bulgaria (2), Polonia (2), Letonia (2), Turcia (2), Italia (1) și Spania (1).

În portul turcesc Izmir, Nava-școală „Mircea” poate fi vizitată după următorul program: luni, 24 iulie, între orele 17:00 – 21:00; marți, 25 iulie, între orele 09:00 – 13:00; miercuri, 26 iulie, între orele 09:00 – 13:00 și 17:00-21:00.

Misiunea diplomatică a României, prin Consulatul General de la Izmir, a planificat, în perioada escalei Navei-școală „Mircea” în Portul Izmir, vizite ale echipajului și cadeților de la bord la obiectivele turistice din zonă, întâlniri oficiale ale comandantului navei cu autoritățile publice locale, precum și o recepție, la bordul navei, cu invitați din sfera diplomației, autorităților civile și militare din regiune.

Nava-școală „Mircea”, desemnată, în 2019, Ambasador Onorific al României pe Mările și Oceanele Lumii și, în 2022, Ambasador al României Sustenabile, a plecat din portul Constanța pe 03 iulie, urmând să revină acasă, pe 31 iulie.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…