Postul Crăciunului

Masa de post este mai scumpă ca în alți ani. Prețurile la legume au explodat și odată cu ele și costul total al unui meniu de post.

Cei mai afectați de aceste scumpiri sunt pensionarii, care spun că au ajuns să cumpere mult mai puține produse decât în alți ani. Comercianții spun că prețul reflectă scumpirile în lanț din ultimele luni, la carburant și utilități.

Cu toate că ne-am aștepta să plătim mai puțin pe coșul cu alimente în perioada postului, asta pentru că renunțăm la carne, cei mai mulți oameni spun că nu doar că nu ies mai ieftin, ba chiar scot mai mulți bani din buzunare.

De cealaltă parte și comercianții se plâng că vând mai puțin și justifică prețurile piperate la legume și fructe de scumpirilor în lanț din ultima vreme.

Experții în nutriție ne îndeamnă să încercăm să menținem o dietă echilibrată și cât mai variată în această perioadă și să încercăm să evităm înlocuitorii de carne.

Postul Crăciunului a început luni și durează până pe 24 decembrie inclusiv, în Ajunul Crăciunului. Spre deosebire de Postul Paștelui, în Postul Crăciunului sunt multe zile cu dezlegare la pește, motiv pentru care credincioșii spun că este un post ușor de ținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Nicio localitate fără apă

Nicio casă din județul Constanța fără apă. Este asigurarea dată de președintele Consiliulu…