Postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a depus o plângere împotriva Rusiei
Home Externe Politică externă Postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a depus o plângere împotriva Rusiei
Politică externă - 4 săptămâni în urmă

Postul Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a depus o plângere împotriva Rusiei

Biroul din Moscova al postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a anunţat joi că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu amenzile impuse RFE/RL în cadrul unei campanii a autorităţilor ruse pentru a forţa această organizaţie media să părăsească ţara, transmite Reuters.

RFE/RL, care este sponsorizat de SUA, au fost amendate masiv în acest an de Rusia pentru că nu s-a identificat drept ‘agent străin’ în publicaţiile sale, aşa cum prevede legea rusă.

Rusia a clasificat RFE/RL drept ‘agent străin’ în anul 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio ca reacţie la ceea ce Moscova consideră a fi presiunile inacceptabile la care sunt supuse media ruse în SUA.

În virtutea legii actuale, autorităţile ruse pot clasifica drept ‘agenţi străini’ organizaţii neguvernamentale şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului percepute ca primind finanţare externă pentru activitate politică.

Acestor entităţi li se cere să ataşeze menţiunea ‘agent străin’ pe publicaţiile lor şi să-şi declare cheltuielile şi finanţările. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Comisia europeană a îmbunătățit previziunile privind creșterea economică a României în 2021 și în 2022

Economia României va creşte cu 5,1% în 2021 şi cu 4,9% în 2022, după ce în februarie se es…