marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Potop la Tulcea. Apa a luat mai multe mașini, după ce străzile s-au transformat în râuri

Potop la Tulcea. Apa a luat mai multe mașini, după ce străzile s-au transformat în râuri

de Redacția Dotto

Ploaia a făcut prăpăd la Tulcea. În orașul de pe malul Dunării au căzut până la de litri de apă pe metrul pătrat, iar localitatea s-a inundat în câteva minute. Mașinile au început să plutească în centrul orașului, după ce străzile s-au transformat în râuri cu debit uriaș. A fost emis și un mesaj RO ALERT din cauza ploilor torențiale, atât în Tulcea, cât și în localitățile învecinate.

A plouat de-a rupt pământul în municipiul Tulcea și-n doar câteva zeci de minute orașul a fost de necirculat. Mai mulți localnici au avut nevoie de ajutor, iar pompierii au primit solicitări de intervenții, în cascadă. Mai multe echipaje de la ISU Tulcea au fost trimise la oameni blocați în mașini.

„Un echipaj din cadrul detașamentului de pompieri a intervenit pentru evacuarea a 3 persoane aflate într-un autoturism surprins de o viitură pe o strada din Tulcea. Acestea au fost scoase din autoturism și transportate într-un loc mai înalt”, a declarat Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea.

Circulația în oraș a fost data peste cap, iar in scurta vreme, canalizările n-au mai făcut față tonelor de apa pluvială.

Toata noaptea pompierii au intervenit la locuintele și în gospodăriile afectate, pentru evacuarea apei. Precipitațiile căzute în Tulcea au cumulat 40 de litri pe metrul pătrat.

Sistemul de canalizare al orașului a fost reabilitat recent de către autorități, însă nici așa nu reușește să facă față ploilor abundente.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult