sâmbătă, 25 mai, 2024
Home Actualitate Povestea unor elevi eroi

Povestea unor elevi eroi

de Andreea Bălan

Vă spunem povestea unor copii care învață în condiții mai puțin obișnuite. Andreea, Tudor și Miriam merg la școală într-un Sanatoriu la Techirghiol.

Sunt internați pe secția de recuperare neuropsihomotorie. Între ședințele de recuperare și tratament, copiii merg la cursuri și nu lipsesc de la nicio oră indiferent cât de greu le-ar fi. În incinta sanatoriului au fost amenajate o școală și o grădiniță. Acolo cei mici sunt primiți în fiecare zi de cadre didactice care predau după programa obișnuită, adaptată nevoilor fiecăruia dintre ei. Aproximativ 30 de copii intră zilnic în sălile de clasă, fiecare cu o poveste deosebită.

Tudor are șapte ani. Vorbește engleza aproape perfect, iar istoria este materia lui preferată. Se vede prezentator de știri și este sigur că va reuși să își îndeplinească visul.

Școala de la Sanatoriul Balnear Techirghiol aparține de Centrul Școlar de Educație Incluzivă Albatros din Constanța.

Conducerea Sanatoriului are planuri mari cu școala. Vrea să modernizeze și să doteze cu aparatură nouă toate clasele.

16 milioane de euro vor fi investite în școală, iar lucrările vor dura aproximativ doi ani.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult