duminică, 21 iulie, 2024
Home Actualitate Poveștile caselor celebre dezvăluite

Poveștile caselor celebre dezvăluite

de Redacția Dotto

Constănțenii sunt invitați să afle, weekend-ul acesta, poveștile caselor celebre din Constanța veche. Evenimentul este organizat de Centrul Teodor Burada prin Centrul Cultural Jean Constantin și va avea loc sâmbătă, 20 mai, între orele 12.00 și 14.00.

Toți cei interesați să descopere comorile Constanței se pot înscrie gratuit pe pagina de Facebook a Centrului Jean Constantin, la sediul centrului din Bulevardul Ferdinand sau la numărul de telefon afișat pe ecran 0770.431.994. Plecarea se va face de la statuia Lupoaicei din Constanța. Scopul evenimentului este promovarea istoriei Constanței și clădirilor vechi, martori tăcuți ai orașului, bijuterii ce îmbogățesc imaginea arhitecturală și urbanistică a orașului.

Cei care se vor înscrie în acest tur vor afla și poveștile proprietarilor clădirilor, mulți dintre ei oameni foarte bogați, care au jucat un rol important în evoluția orașului Constanța. Turul îl va avea drept ghid pe Răzvan Ivan, cunoscut pentru pasiunea sa pentru istoria Constanței.

Turul ghidat are următorul traseu: Palatul Regal – Casa Grigorescu – Casa Alleon – Piața Ovidiu – Casa Hrisicos – Casa Damadian – Casa cu Lei – Casa Manicatide – Casa Pâslă – Casa Titus Cănănău – Casa Kogălniceanu – Casa Pilescu.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult