Prefectul Silviu Coșa: cel mai probabil, măsura de carantinare va fi prelungită de mâine
HomeNewsPrefectul Silviu Coșa: cel mai probabil, măsura de carantinare va fi prelungită de mâine
News - joi 3 decembrie 2020

Prefectul Silviu Coșa: cel mai probabil, măsura de carantinare va fi prelungită de mâine

Măsura de carantinare zonală a municipiului Constanța, cel mai probabil, va fi prelungită de mâine. Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a precizat atăzi în cadrul unor declarații de presă la Instituția Prefectului că suntem pe un platou, rata de incidență nici nu crește, nici nu scade, însă se așteaptă ca după acest platou să urmeze o scădere evidentă. Totodată, prefectul Coșa a arătat că forțele de ordine vor fi suplimentate în următoarea perioadă.

Potrivit declarațiilor făcute astăzi de prefectul județului, majoritatea localităților deja carantinate, printre care și Constanța, vor avea o prelungire a măsurii.

În localitățile în care rata de infectare cu COVID-19 a scăzut considerabil, măsura carantinării va fi ridicată.

Silviu Coșa a mai declarat că drepturile constituționale vor fi asigurate duminică, pentru alegerile parlamentare și nu este nevoie de declarație pentru ca cetățenii să voteze, actul de identitate fiind suficient.

În cadrul întâlnirii de astăzi cu jurnaliștii au fost aduse în discuție și saloanele de înfrumusețare și sălile de sport. Prefectul a adus clarificări cu privire la condițiile în care constănțenii ar trebui să se deplaseze cu astfel de scopuri.

Municipiul Constanța a intrat în carantină pe data de 20 noiembrie începând cu orele 20.00. Constănțenii au circulat în această perioadă cu declarație pe propria răspundere și au fost impuse mai multe restricții, printre care închiderea magazinelor din centrele comerciale în weekend și în zilele de sărbătoare legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Străzi fără treceri de pietoni în municipiul Constanța

Situație bizară pe două străzi din municipiul Constanța. Prin lipsa trecerilor pentru piet…