microrezervatie

Temperaturile au început să scadă la Constanța, iar animăluțele din Microrezervație sunt pregătite pentru iernat. Chiar dacă nu fac parte din rezervație, rațele sălbatice sunt și ele hrănite de către îngrijitori.

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii spune că cele mai pretențioase animale pe care le are Microrezervația sunt struții. Emu și Nandu sunt specii care trăiesc în zone calde, care suportă cu greu umezeala și frigul. Iar în zilele cu vânt și temperaturi scăzute ca cea de astăzi, cele două păsări stau ascunse în adăposturi mari și nu pot fi vizitate.

Iarna, pelicanii depind 100% de peștele pe care îl oferă îngrijitorii de la Microrezervație. Lacul îngheață și ei nu mai au cum să se hrănească singuri. Iar odată cu ajutorul pe care îl primesc de la angajații grădinii zoologice, se măresc și porțiile.

Pe viitor, Microrezervația de la Constanța ar putea fi reorganizată ca un parc al Deltei, iar păsările și animalele ce nu aparațin biodiversității deltaice vor fi eliminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…