Pregătiri

Europa se teme de o criză a refugiaților afgani care ar putea deschide rute noi de migrație clandestină. Marea Neagra este o cale facila pentru călăuzele turcești și o graniță provocatoare pentru statele Uniunii, iar Poliția Română de Frontieră trebuie să fie cu ochii-n patru.

Directorul agenției de securitate a frontierelor, FRONTEX, a venit astazi la Constanța să vadă cum acționează militarii Gărzii de Coastă.

Garda de Coasta acționeaza de anul acesta cu sprijin aerian de ultimă generație. Dronele militare trimise la Constanta și Mangalia sunt înălțate in fiecare zi si supravegheaza frontiera Romaniei de 1o ore neîntrerupt. Iar atunci când există suspiciuni dronele direcționează vedetele rapide de patrulare pentru înlăturarea pericolului.

Cum vechile rute clasice de migrație din Mediterana sunt oprite, traficanții de migranți au pus ochii pe Marea Neagră și pe România. Iar oficiaii europeni știu bine acest lucru, mai ales că traficanții au mai testat vigilența polițiștilor de frontieră și în trecut.

Garda de Coasta se pregătește acum pentru cel mai complicat scenariu, acela al conflictului armat cu traficanții. Iar Agenția Europeană FRONTEX vine în ajutorul comisarilor români. Va trimite la Constanța și tehnologia necesară și traineri specializați.

În gardă este și Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, care avertizează asupra creării unei rute noi prin România.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…