marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate Pregătiri pentru combaterea migrației ilegale

Pregătiri pentru combaterea migrației ilegale

de Redacția Dotto
Pregătiri

Europa se teme de o criză a refugiaților afgani care ar putea deschide rute noi de migrație clandestină. Marea Neagra este o cale facila pentru călăuzele turcești și o graniță provocatoare pentru statele Uniunii, iar Poliția Română de Frontieră trebuie să fie cu ochii-n patru.

Directorul agenției de securitate a frontierelor, FRONTEX, a venit astazi la Constanța să vadă cum acționează militarii Gărzii de Coastă.

Garda de Coasta acționeaza de anul acesta cu sprijin aerian de ultimă generație. Dronele militare trimise la Constanta și Mangalia sunt înălțate in fiecare zi si supravegheaza frontiera Romaniei de 1o ore neîntrerupt. Iar atunci când există suspiciuni dronele direcționează vedetele rapide de patrulare pentru înlăturarea pericolului.

Cum vechile rute clasice de migrație din Mediterana sunt oprite, traficanții de migranți au pus ochii pe Marea Neagră și pe România. Iar oficiaii europeni știu bine acest lucru, mai ales că traficanții au mai testat vigilența polițiștilor de frontieră și în trecut.

Garda de Coasta se pregătește acum pentru cel mai complicat scenariu, acela al conflictului armat cu traficanții. Iar Agenția Europeană FRONTEX vine în ajutorul comisarilor români. Va trimite la Constanța și tehnologia necesară și traineri specializați.

În gardă este și Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, care avertizează asupra creării unei rute noi prin România.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult