Forfotă mare în Portul Turistic Tomis. Vremea frumoasă i-a pus la treabă pe skipperi care se pregătesc să ridice velele pentru plimbările în largul mării. Listele cu rezervări au fost deja deschise, iar amatorii de călătorii pe mare nu sunt deloc puțini.

Se anunță un sezon mai bun ca cel de anul trecut, așa că yachturile trebuie să arate impecabil și să funcționeze fără cusur, spun skiperii care abia îi așteaptă pe turiști.

Cu un velier precum cel din imagini puteți ajunge oriunde în Marea Neagră. Îmbarcarea se face din Portul Tomis, iar o plimbare până la Mangalia, cu vânt bun, durează aproximativ cinci ore. Iar până la Mamaia veți face în jur de două ore. Pe drum puteți face mai multe opriri pentru a admira delfinii sau pentru a înota în larg, unde este foarte posibil să observați și bancuri de pești colorați.

De siguranța la bord se ocupă skipperii, care conduc ambarcațiunile. Tot ei vor avea grijă ca de la bord să nu le lipsească nimic turiștilor, astfel încât aceștia să se bucure doar de liniștea mării. La bordul unui velier încap maximun șapte persoane. Iar prețul unei plimbări pornește de la 100 de lei de persoană, în funcție de destinație.

Velierele pot fi închiriate și pentru vacanțe de mare în afara țării, cele mai populare destinații fiind Turcia, Grecia și Croația. Odată cu distanța crește însă și prețul. Pentru șapte nopți în Turcia veți plăti aproximativ 10 mii de euro, spre exemplu, însă la bord veți avea un echipaj complet care să se ocupe de dumneavoastră, inclusiv bucătari sau ospătari. Pe litoralul romanesc sunt cinci porturi pentru ambarcatiuni private cu vele la Constanța, Mangalia, Limanu, Eforie și Venus.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…