Pregătiri pentru vară

Au început pregătirile pentru sezonul estival care bate la usă. Mai puțin de o lună a rămas până la sosirea turiștilor iar pe plajele de la mare este deja forfotă mare.

Se scot gardurile de stuf, se nivelează nisipul și se execută lucrări de ecologizare. Primii turiști sunt așteptatați să sosească în stațiuni în vacanța de 1 mai.

Utilajele de la Apele Române lucrează pe plaje încă de la primele ore ale dimineții. Muncitorii au fost repartizați pe sectoare și au misiunea ca până la deschiderea sezonului suprafețele de nisip să fie fără cusur. Tronsonul 1 cuprinde plajele din Constanţa – Mamaia – Năvodari și Midia, tronsonul 2 se întinde între Eforie – Costineşti și Tuzla, iar tronsonul 3 cuprinde plajele din sud între Olimp și Vama Veche.

Plajele sunt curățate manual de de lemn, metal, sticlă, plastic şi alte deşeuri. Depozitele de scoică sunt eliminate, la fel și algele de la linia ţărmului. Pe plaje este adus și nisip nou din depozitele Apelor Române. Acesta este descărcat în zonele în care a fost spulberat de vântul de peste iarnă. Și gardurile de protecție sunt îndepărtate, iar nisipul este nivelat pentru a nu exista dune.

După finalizarea lucrărilor plajele vor fi predate operatorilor care au contracte de închiriere cu ABADL. Rămâne însă o problemă: exploatarea plajelor lărgite din Mamaia. Deși până la deschiderea oficială a sezonului au mai rămas doar câteva săptămâni, nici până acum situția plajelor noi nu este clară. Operatorii își dăresc să poată așeza șezlonguri și beach baruri pe ele, însă Apele Romîne încă mai caută soluții legale pentru acest lucru.

În stațiunea Mamaia a avut loc anul trecut un adevărat război al șezlongurilor. În buza mării, pe noile suprafețe de nisip operatorii nu au avut voia să amenajeze nimic, ceea ce a stârnit furia multora dintre ei, care au și amenințat că vor rezilia contractele cu Apele Române. Lângă mal s-au putut bronza numai turiștii care au venit la plajă cu prosoape sau șezlongurile lor de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…