Un roboțel umanoid a fost vedetă la Concursul de Microcontrolere “Pic for All”, organizat recent de Universitatea Maritimă din Constanța.
Chiar dacă proiectul semnat de o echipă de studenți din Galați nu a obținut decât mențiune, acesta a reușit să atragă toate privirile. Ce proiecte s-au clasat pe primele locuri aflăm chiar acum de la conferențiarul Departamentului de Electronică și Telecomunicații, Mihaela Hatniuc.
Evenimentul este susținut de Ministerul Educației. Au participat elevi de la liceele de prestigiu din Constanța, precum și studenți de la Universitatea Maritima din Constanta, Academia Navala „Mircea cel Batran”, Facultatea de Bioinginerie Medicală din Iași și Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.
CÂȘTIGĂTORI
Premiul 1
Proiectul “Monitorizarea parametrilor din mediu folosind barca inteligentă”, realizat de studenții UMC Daniel Kapsamun și Gabriel Ifrim a fost desemnat castigatorul acestei editii. Lucrarea studentilor UMC a fost creată pentru optimizarea colectării de informații legate de mediul inconjurător. Cu ajutorul acestui dispozitiv, datele sunt stocate și transmise în timp real mult mai rapid și eficient.
Premiul 2
”Ghiveci inteligent”, realizat de studenții Vatafu Radu, Podaru Mihai și Labus Andrei, de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, și-a adjudecat locul al doilea. Echipa și-a dorit să realizeze un sistem de control de la distanță al tuturor parametrilor de menținere în viață a plantelor.
Premiul 3
Elevii Liceului Teoretic ”Traian”, Zarafu Bogdan și Cosmin Teodor s-au situat pe poziția a treia cu proiectul lor ”AutoRacer”. Juriul a fost impresionat de pasiunea tinerilor liceeni pentru acest domeniu al microcontrolerelor.
Mentiuni
Alte două echipe formate din studenți ai UMC au primit mențiune pentru creațiile lor ”Mănușa inteligentă” și ”Sistem de monitorizare a poluării apelor”. A treia mențiune a fost acordată lucrării ”Robot umanoid”, realizată de studenți de la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați.
Remarcabilă a fost și prezentarea elevilor de la Liceul Mircea cel Bătrân” din Constanța. Proiectul lor ”Ionatan – Minionul Terapeut” a fost special creat pentru a veni în întâmpinarea copiilor cu nevoi speciale, care depind foarte mult de terapii de acest gen.