Premierul față în față cu elevii nemulțumiți

Lupta elevilor cu Guvernul, pentru transportul gratuit asigurat navetiștilor care vin la școală s-a mutat în stradă. Aseară, la Constanța, elevii au făcut zid în calea premierului, Florin Cîțu, care a venit la malul mării pentru ședința de alegeri a conducerii PNL Constanța și i-au cerut să rezolve lucrurile.Nemulțumirea elevilor pornește de a inițiativa Guvernul de a elimina gratuitatea transportului pentru elevii care studiază în altă localitate decât cea de domiciliu și introducerea decontării biletelor pe care le vor cumpăra școlarii, dar numai pe anumite distanțe si la anumite prețuri de călătorie. Astfel, spun elevii pe viitor, vor fi decontați nu mai mult de 30 lei pe lună pentru distanța de 3 km de acasă până la școală.

Potrivit unei Ordonanțe de Urgență, elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se vor deconta 8 călătorii dus-întors pe semestru.


Elevii susțin că gândită astfel, decontarea elimină de fapt transportul gratuit.

Aseară, la Constanța, elevii l-au așteptat pe premierul Florin Cîțu în fața Casei de Cultură, unde acesta a participat la ședința de alegeri a liberalilor de la malul mării. I-au spus că Ordonanța Guvernului care prevede decontarea navetei este sinonimă cu abandonul școlar și i-au cerut să revină asupra deciziei.

Peste 1,7 milioane de copii din România sunt supuși riscului de sărăcie, iar 31,5% dintre aceștia, în special în mediul rural, trăiesc în condiții de deprivare materială severă. Iar sărăcia si abandonul școlar merg mana-n mana. În proiectul de buget, Ministerului Educației are cuprinsă suma de 100 de milioane de lei pentru decontarea navetei elevilor, bani ce pot fi utilizați de îndată ce bugetul va fi aprobat. Toată lumea așteaptă însă rectificarea bugetară și nimeni nu știe cand va fi facută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…