vineri, 14 iunie, 2024
Home Breaking news Preot reținut pentru agresarea primarului din Cernavodă

Preot reținut pentru agresarea primarului din Cernavodă

de Redacția Dotto

Un scandal de proporții zguduie Arhiepiscopia Tomisului după ce un preot a fost suspendat și riscă să fie exclus din Biserica Ortodoxă Română. Preotul, identificat ca fiind Ioan Bărbulescu, și o femeie apropiată acestuia au fost reținuți aseară sub acuzația de agresiune asupra primarului din Cernavodă, Liviu Negoiță. Incidentul a avut loc în jurul orei 21, în timp ce edilul se îndrepta spre locuința sa aflată la doar 300 de metri de primărie.

Potrivit declarațiilor primarului, acesta a fost atacat de preot și de femeia care îl însoțea, fiind lovit și deposedat temporar de telefonul mobil în timpul altercației. „Nu am ripostat, am încercat doar să mă apăr”, a spus Liviu Negoiță. Ulterior, el a depus plângere la parchet, iar cei doi agresori au fost duși la audieri și reținuți pentru 24 de ore.

Între timp, Arhiepiscopia Tomisului a deschis o anchetă internă și a decis suspendarea preotului Bărbulescu. Până la finalizarea anchetei, acesta nu mai are voie să slujească.

Primarul Cernavodei sugerează că atacul ar avea un substrat politic, insinuând că preotul ar fi fost instigat la violență de un contracandidat. De asemenea, zvonuri din comunitate vorbesc despre o posibilă legătură amoroasă din trecut, implicându-l pe edil și fosta soție a preotului, de care acesta a divorțat în urmă cu șase ani.

Situația este complicată și pentru preotul Bărbulescu, care riscă acum nu doar excluderea din biserică, ci și o posibilă condamnare la închisoare. Autoritățile investighează cazul sub acuzația de ultraj, dar în funcție de dovezile colectate, încadrarea juridică ar putea fi schimbată în vătămare corporală.

Scandalul a atras atenția publicului și a stârnit reacții mixte, atât din partea enoriașilor, cât și a comunității politice locale. „Este regretabil că astfel de incidente au loc și sperăm că justiția va face lumină în acest caz”, a declarat un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului.

Magistrații urmează să decidă dacă cei doi vor fi arestați preventiv. Până atunci, comunitatea din Cernavodă rămâne în așteptarea unui deznodământ care să aducă clarificări într-un caz ce a zguduit liniștea orașului și a Arhiepiscopiei Tomisului.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult