Preparatele de Paște în meniul restaurantelor

Dacă nu vreți să petreceți timp în bucătărie pentru a pregăti masa de Paște, restautantele din Constanța au soluția salvatoare. Bucătarii lor gătesc în locul dumneavoastră tot meniul tradițional: de la drob și ciorbă de miel, până la stufat.

Chiar dacă prețurile sunt cu până la 30 la sută mai mari ca anul trecut, comenzile curg încă de acum o săptămână. Așa că dacă vreți vreți să vă impresionați oaspeții cu preparate gustoase, gata preparate, ar trebui să vă grăbiți.

În acest restaurant turcesc din Constanța, bucătarii s-au mobilizat deja și experimentează tot felul de rețete pentru Paștele românesc. Clienții sunt cu fiecare an mai pretețioși. Nu contează doar gustul, ci și aspectul pe care îl are mâncarea. Tocmai de aceea, totul trebuie să fie fără cusur.

Nu doar friptură puteți comanda pentru acasă, ci și stufat, drog sau ciorbă de miel. Prețurile pentru un meniu de Paște pornesc de la 250 de lei și pot ajunge și la 400, în funcție de cantitate și de pretenții. Chiar dacă tarifele sunt mai mari ca anul trecut, comenzile la unele restaurante curg deja de mai bine de o săptămână.

Cei care au un buget limitat pentru Paște, spun că vor găti acasă și așteaptă reducerile. Cred că apropierea Sărbătorii va mai scădea din prețuri, inclusiv la carnea de miel din piețe, care se vinde astăzi cu 40 de lei kilogramul. Spun că cel mai sigur vor avea câte puțin din toate, ca să nu facă risipă.

De pe masa de Paște nu vor lipsi nici dulciurile. Care de asemenea s-au scumpit anul acesta. Un cozonac costa de la 20 de lei în hypermarket, până la 70 – 80 de lei în brutăriile artizanale, iar pasca de la 28 de lei până la 100 de lei în patiseriile care se laudă că respectă rețeta tradițională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Hoți de combustibil, reținuți

25 de hoți care furau benzină din cisternele de aprovizionare ale stațiilor PECO au fost p…