Prețuri de vacanță

Mai scump ca în Grecia. Litoralul românesc rămâne în top atunci când vorbim de prețuri mari și despre servicii care nu se ridică mereu la nivelul așteptărilor. Mulți dintre turiștii care ajung vara la malul Mării Negre se plâng că banii pe care i-a plătit pentru vacanță nu se justifică și pleacă nemulțumiți din vacanță.

Cea mai la îndemână comparație între România și Grecia este la prețul șezlongurilor, spun turiștii, închirierea acstora fiind de până la trei ori mai ieftină în țara lui Homer.

Românii care ajung în statiunile grecesti spun ca nu exista grad de comparatie cu turismul care se practica in Romanaia. Pe litoralul românesc patronii vor sa castige in doua luni cat s ale ajunga tot restul anului si practica preturi care depasesc de multe posibilitatile financiare ale romanilor. Daca vorbim de exemplu despre sezlonguri cel mai ieftin in statiunea mamaia se inchirieaza acum cu 35 de lei de persoana. Asta daca alegeti una din plajele situate in zona de sud a statiunii.

Cu cat mergi spre nordul statiunii Mamaia tarifele cresc si pot ajunge la 40 de lei un sezlong si 80 de lei un baldahin in timpul saptamanii insa in week end preturile se dubleaza.

In Grecia insa lucrurile stau cu totul altfel. Acolo calitatea serviciilor este net superioara iar preturile sunt uneori la jumatate indiferent ca vorbim de cazare, mancare sau alte facilitati ori dotari puse la dispozitia turistlor. Asa se face ca in Grecia un sezlong nu costa mai mut de 25 de lei pe plajele private insa acestea sunt putine. In cele mai multe cazuri proprietarii tavernelor aflate in imediata apropiere a plajei iti ofera sezlongul gratis cu conditia unei consumatii minime. Aceasta varieaza intre 5 si 7 euro. Exista si plaje VIP, acolo unde consumatia trebuie s afie de 30 de euro.

Exista insa si turisti care nu sunt deloc nemultumiti de preturile din Mamaia .

Si nu doar sezlongurile sunt mai ieftne la greci. O cafea nu costa mai mult de 2 euro si in plus primesti gratis si o sticla de apa plata. Cazare este si ea mai ieftina ca pe litoralul romanesc, astfel ca nu este de mirare ca zilnic sute de romani prefera sa isi petreaca un sejur pe meleaguri straine decat pe litoralul autohton.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

A început distribuirea voucherelor INFANT

A început distribuirea voucherelor în cadrul programului INFANT. Primăria Constanța, prin …