Prima zi de școală

Aproape trei milioane de elevi se întorc începând de astăzi în bănci. Este al doilea an când școala începe sub semnul pandemiei de COVID-19. Din cauza numărului crescut de cazuri, 2.400 de copii din 12 localități își vor vedea colegii și profesorii deocamdată doar online. Și ceilalți elevi care merg fizic la școală trebuie să respecte însă câteva reguli stricte.

Masca de protecție va fi obligatorie în timpul orelor de scurs și în incinta școlii, iar în timpul pauzelor va trebui respectată distanțarea socială.

De asemenea, accesul în școală și din școală afară se va face pe culoare semnalizate. Începând de astăzi, elevii de peste 12 ani, dar și părinții sau angajații școlilor se vor putea vaccina și la școală, acolo unde există cabinete medicale. Minorii se pot vaccina doar cu prezența părinților și doar după exprimarea consimțământului informat printr-un formular. În județul Constanța, până acum au fost vaccinați 7.495 de tineri cu vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani. Cei mai mulți adolescenți vaccinați sunt în București, Cluj și Iași.https://youtu.be/0Q5x_3okc2I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…