Primăria Constanța anunță micșorarea prețului gigacaloriei

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că va propune Consiliului Local Constanța, scăderea prețului gigacaloriei pentru populație de la 450 lei la 350 lei. Ședința în care s-au putea lua această decizie va avea loc astăzi de la ora 14:00.

Redăm mai jos mesajul integral al primarului Constanței:

Disconfort mare, răsplată pe măsură: Ieftinim prețul gigacaloriei la Constanța
A meritat și merită în continuare disconfortul creat de înlocuirea rețelei de termie. Știu că este mare, dar iată că acum putem anunța un lucru cu adevărat important: ieftinim gigacaloria.
În urma calculelor economice și de bilanț energetic, făcute pentru perioada septembrie 2022 – septembrie 2023, prețul pe gigacalorie a scăzut de la 1910 lei la 1284.
Astfel, voi propune Consiliului Local scăderea prețului gigacaloriei pentru populație de la 450 lei la 350 lei.
Coroborat și cu eliminarea consistentă a pierderilor din rețea și cu scăderea numărului intervențiilor, ne așteptăm la o ieftinire deloc neglijabilă a căldurii în această iarnă pentru constănțeni.
În ciuda disconfortului și a nervilor de moment, vom merge în continuare pe drumul acesta, pentru că, după cum vedem, este cel corect!
Seară bună tuturor!”.

Consiliul Local Constanța a adoptat în această primăvară prețul de 450 de lei pentru o gigacalorie, până la sfârșitul anului.

Ce transmitea Primăria Constanța în martie 2023:

„Prețul pentru gigacalorie este 450 de lei la Constanța atât pentru apa caldă, cât și pentru căldură! Municipalitatea a prelungit subvenția până la sfârșitul anului 2023! În ședința Consiliului Local Municipal din 30 martie 2023, aleșii locali au aprobat prețul pentru populație al energiei termice furnizate de societatea Termoficare Constanţa SRL şi a subvenției acordate populației pentru perioada 01.04.2023-31.12.2023. Până la 31 decembrie 2023, constănțenii vor plăti 450 lei (inclusiv TVA) pentru o gigacalorie, atât apă caldă, cât și căldură, iar Primăria Municipiului Constanța va subvenționa cu 1351,91 lei (inclusiv TVA) prețul gigacaloriei. Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța: „Condițiile tehnice precare ale rețelei au generat mărirea prețului gigacaloriei și implicit a subvenției. După mai bine de 40 de ani, acum schimbăm instalatia termică a orașului, înlocuim vechile conducte de transport energie termică. Implementarea procesului de schimbare a infrastructurii va reduce considerabil pierderile termice și va duce la creșterea eficienței energetice în întregul sistem și totodată reducerea costurilor pentru energia termică livrată/vândută.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Germania: popularitatea guvernului se prăbușește

Formaţiunea social-democrată SPD s-a reunit în congres la Berlin, dar delegaţii nu au mai …