Primăria Municipiului Constanța

Facultatea de Drept și Științe Administrative a Universităţii Ovidius din Constanţa realizează un studiu pentru măsurarea gradului de satisfacție a cetăţenilor faţă de calitatea serviciilor oferite de Primăria Municipiului Constanța

Facultatea de Drept și Științe Administrative (FDSA) și Centrul Social Dobrogea din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) în parteneriat cu Primăria Constanța organizează, în perioada 13.05.2021 – 30.06.2021, un studiu cantitativ și calitativ pentru identificarea gradului de satisfacție al locuitorilor municipiului, în raport cu serviciile oferite de administrația publică locală, informează prof. univ. dr. habil. Mihaela Rus, prodecan în probleme de cercetare.

Potrivit sursei citate, studiul va fi realizat pe baza unui chestionar online ce cuprinde întrebări despre canalele de comunicare pe care cetățenii le preferă în interacțiunea cu administrația publică sau despre gradul de satisfacție, al cetățeanului, cu privire la serviciile publice furnizate de Primăria Municipiului Constanța.

„Interpretarea datelor este realizată de către cadrele didactice ale facultății, iar în urma analizării rezultatelor, FDSA va prezenta Primăriei Municipiului Constanța, un raport de cercetare însoțit de propuneri cu soluții pentru problemele identificate.

Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul UOC, cu cele patru specializări de licență (Drept, Administrație publică, Asistență Managerială și Administrativă și Poliția Locală) este un actor regional principal în formarea și furnizarea de resurse pentru administrația publică locală și, în acest context, se implică activ în procesul de luarea a deciziilor, de monitorizare și evaluare a efectelor acestora.

Suntem convinși de faptul că numai printr-o colaborare strânsă a mediului academic cu administrația publică vom reuși dezvoltarea comunității în care ne desfășurăm activitatea”, a precizat prof. univ. dr. habil. Mihaela Rus.

Acțiunea se desfăşoară în baza protocolului de parteneriat semnat între cele două instituții, elementul central al acestei colaborări fiind determinat de oportunitatea UOC de a participa la buna guvernare locală, prin expertiza corpului academic.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…