Primarul Constanței, la plantat copaci

Primarul Vergil Chițac, la plantat copaci în Parcul Tăbăcăriei și pe taluzul de la Modern. Printr-un mesaj pe pagina de Facebook, edilul i-a invitat la acțiune și pe constănțeni și spune că până la vară, în Constanța, vor fi plantați sute de pomi, care vor înfrumuseța orașul.

Îmbrăcat în blugi și geacă subțire de primăvară, primarul Vergil Chițac a pus mâna pe lopată și a dat astăzi startul unei campanii de plantare a copacilor în municipiul Constanța.

Într-o analiză a Comisiei Europene, Constanța se află în coada clasamentului privind suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor, cu doar 5,6 mp. În paralel, Institutul Național de Statistică arata recent că municipiul Constanța are doar 150 de hectare de spațiu verde. Pe vremea când era doar candidat la Primărie, Vergil Chițac spunea că orașul de la malul mării are 13 metri pătrați de spațiu verde per capita. Astăzi, deși nu dă date exacte, Chițac recunoaște că problema este chiar mai gravă decât a fost prezentată în trecut.

La acțiunea din Parcul Tăbăcăriei au participat alături de Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, dar și comisarii Gărzii de Mediu din oraș. Din Parcul Tăbăcăriei, echipa în frunte cu primarul s-a mutat pe taluzul Plajei Modern. În cele 2 spații vor fi plantați aproximativ 250 de mesteceni, sorbi, corcoduși decorativi, arbori de ambră și arbori lalea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

“Ultimul duel” la Centrul “Jean Constantin”

Și tot Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” vă invită în această seară la film. În…