Petromidia

Au apărut primele imagini din interiorul rafinăriei Petromidia, unde vineri a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Un bărbat și-a pierdut viața și alți cinci au fost răniți, din cauza unei fisuri la una dintre instalații, care ar fi provocat deflagrația.

Două dintre victime, cu arsuri grave au fost transportate cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală, iar astăzi urmează vor fi transferați cu un avion militar la o clinică din Germania.

Incendiu Petromidia

Explozia s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMG, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei fiind sistate. Imediat a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, iar localnicii din Năvodari și Corbu au fost avertizați prin mesaje RO-ALERT să rămâne în case cu geamurile închise și să nu se expună la noxe și fum. Vineri, ora 19:30, Rompetrol Rafinare anunța stingerea integrală a incendiului de pe platformă însă, chiar și așa, pompierii au rămas la fața locului până a doua zi.

Între timp, au apărut și primele imagini cu dezastrul de la rafinărie. În acestea se observă bazine și țevi uriașe din metal, topite de suflul exploziei, dar și mașinile pompierilor, care intervin cu apă și spumă pentru răcirea instalațiilor și evitarea reaprinderii flăcărilor.

La anchetă participă mai mulți specialiști.

Doi dintre bărbații răniți în urma exploziei, cu arsuri până la aproximativ 40 la sută pe suprafața corpului, au primit îngrijiri medicale la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală și vor fi transferați astăzi, cu un avion militar, la o clinică din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

3,2,1… Neversea

A început numărătoare inversă pentru cel mai mare festival care se desfășoară pe o plajă d…