Constanța

În timp ce unii ciocneau pahare de șampanie la cumpăna dintre an, la Spitalul Județean Constanța veneau pe lume primii bebeluși din 2022. Șapte copii s-au născut în noaptea de 31 spre 1: patru fete și trei băieți. Primul născut, în jurul orei 3 este o fetiță, de aproximativ trei kilograme, perfect sănătoasă, spun medicii.

Din păcate, nu toate veștile sunt bune. De pe 1 ianuarie și până astăzi, la Ambulanță au fost peste 680 de apeluri de la oameni, care fie au fost răniți de petarde, fie s-au simțit rău din cauza consumului excesiv de alcool.

Cele mai multe solicitări au fost în prima zi a anului. Serviciul Județean de Ambulanță a fost solicitat de peste 130 de pacienți din tot județul Constanța, iar 60 au fost transportați la spital. 8 pacienți au avut nevoie de medic din cauza consumului excesiv de alcool, iar trei pacienți, printre care și un copil de trei ani și un adolescent de 15 ani au avut nevoie de îngrijiri din cauza unor arsuri provocate de petarde. Restul pacienților ce au avut nevoie de asistență medicală au prezentat, colici abdominale, crize hipertensive și diferite traumatisme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…