marți, 15 octombrie, 2024
Home Actualitate Primul restaurant ucrainean din România

Primul restaurant ucrainean din România

de Andreea Bălan

Primul restaurant ucrainean din România a fost deschis la Constanța. O familie de refugiați s-a mobilizat în doar 3 săptămâni și a reușit să deschidă în Piața Ovidiu un restaurant cu specific pescăresc.

Numele localului se traduce ”Marea Neagră”, iar în Ucraina, acesta este faimos pentru stridiile proaspete pregătite chiar în fața clienților.

În Ucraina, restaurantul care s-a deschis acum și la malul Mării Negre este celebru pentru stridiile proaspete și peștele preparat ”ca acasă”. Înainte de a fi gătite, acestea sunt păstrate în bazine speciale, iar apoi preparate chiar în fața clienților.

Mirosul de pește proaspăt i-a atras rapid în restaurant nu doar pe refuguații ucraineni aflați în căutarea gustului de acasă, ci și foarte mulți clienți români, care comandă pe lângă stridii, tartar de ton sau ciorbă de pește.

Deschiderea restaurantului a fost bine primită nu doar de clienți, ci și de refugiații aflați în căutarea unui loc de muncă.

Proprietarii intenționează să deschidă un lanț de restaurante în mai multe orașe mari din România, inclusiv în București.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult