Primul restaurant ucrainean din România

Primul restaurant ucrainean din România a fost deschis la Constanța. O familie de refugiați s-a mobilizat în doar 3 săptămâni și a reușit să deschidă în Piața Ovidiu un restaurant cu specific pescăresc.

Numele localului se traduce ”Marea Neagră”, iar în Ucraina, acesta este faimos pentru stridiile proaspete pregătite chiar în fața clienților.

În Ucraina, restaurantul care s-a deschis acum și la malul Mării Negre este celebru pentru stridiile proaspete și peștele preparat ”ca acasă”. Înainte de a fi gătite, acestea sunt păstrate în bazine speciale, iar apoi preparate chiar în fața clienților.

Mirosul de pește proaspăt i-a atras rapid în restaurant nu doar pe refuguații ucraineni aflați în căutarea gustului de acasă, ci și foarte mulți clienți români, care comandă pe lângă stridii, tartar de ton sau ciorbă de pește.

Deschiderea restaurantului a fost bine primită nu doar de clienți, ci și de refugiații aflați în căutarea unui loc de muncă.

Proprietarii intenționează să deschidă un lanț de restaurante în mai multe orașe mari din România, inclusiv în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litora…