Problema malului surpat din Cumpana, nerezolvată
HomeActualitateProblema malului surpat din Cumpana, nerezolvată
Actualitate - News - 2 săptămâni în urmă

Problema malului surpat din Cumpana, nerezolvată

Malul Canalului Dunăre-Marea Neagră din comuna Cumpăna mai are puțin și se prăbușește! După mai multe încercări de reabilitare și consolidare a pământului, acesta a început să se surpe din nou, terenul fiind încă instabil.

În luna mai a anului 2019, malul s-a surpat semnificativ deasupra Canalului Dunare-Marea Neagră, iar autoritățile au încercat consolidarea acestuia de urgență. Acest lucru s-a întamplat și în luna aprilie a anului 2020, cand s-au reluat lucrările de reabilitare a malului.

Încă din anul 2019, Guvernul României a deblocat suma de 25 de milioane de lei pentru reabilitarea malului surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră. În acest moment se lucrează în continuare la consolidarea malului, la baza lui, respectiv la cota +34, conform specialiștiilor.

Conform proiectului tehnic de execuție, pentru ca lucrările să atingă cota 64, comuna Cumpăna va primi resurse financiare din partea Ministerului Transporturilor. Acest ajutor va permite consolidarea străzii și a drumului de acces pentru locuitorii locuințelor evacuate.

În prezent, Administrația Canalelor Navigabile, alături de Instituția Prefectului Constanța și Unitatea Administrativ Teritorială Cumpăna au făcut front comun pentru a solicita fonduri noi pentru continuarea lucrărilor și finalizarea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Străzi fără treceri de pietoni în municipiul Constanța

Situație bizară pe două străzi din municipiul Constanța. Prin lipsa trecerilor pentru piet…