Aplicaţia Whatsapp, nefuncţională la nivel global

Aplicaţia de mesagerie Whatsapp a devenit nefuncţională, marţi, problema tehnică fiind semnalată nu doar în România.

Aplicația WhatsApp are probleme, conform rapoartelor utilizatorilor din întreaga lume, centralizate de site-ul downdetector.com. Potrivit Down Detector, în România, problemele au apărut în jurul orei 09:40, notează tvrmoldova.md

Primele afectate au fost grupurile, acolo unde s-au observat primele probleme, ulterior întreaga aălicație a devenit nefuncțională.

Conform sursei citate, în România, la ora transmiterii știrii, erau peste 1.800 de rapoarte ale utilizatorilor, cea mai mare parte privind transmiterea mesajelor. Pentru SUA erau peste 6.800 de rapoarte, pentru Italia peste 17.000, pentru Marea Britanie peste 43.000 iar pentru Franța peste 4.200.

Problema este una globală, utilizatorii raportând căderea aplicației pe toate meridianele globului: SUA, Japonia, Indonezia, Europa, India, Malaezia și Arabia Saudită.

În luna octombrie a anului trecut, utilizatorii reţelelor Whatsapp, Facebook şi Instagram, inclusiv cei din România, au fost afectaţi din cauza indisponibilităţii acestor servicii, toate trei fiind deţinute de Facebook.

La momentul respectiv, utilizatorii care au încercat să intre pe versiunea de desktop a WhatsApp au fost întâmpinaţi cu mesaje privind lipsa conectării „This site can’t be reached” sau „Computer neconectat. Asiguraţi-vă că computerul dvs. are o conexiune activă la internet”, în timp ce pe versiunea de aplicaţie mesajele nu se transmit.

Zeci de mii de utilizatori de Internet din România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia şi alte ţări au raportat, atunci, că nu au putut accesa serviciile Facebook şi Instagram.

Whatsapp este aplicaţia deţinută de Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram.

Sursă: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…