persoane

Oamenii nu se pot întoarce nici acum în casele lor și se tem că bunurile le vor fi furate. Nimeni nu mai asigură paza imobilului. Primăria Constanța spune că polițiștii locali vor patrula zona din oră în oră însă, chiar și așa, oamenii cred că hoții le-ar putea intra în case, prin geamurile sparte.

E mult de muncă la blocul care a ars înainte de Sărbătorile de iarnă și renovarea avansează greu. Fațada blocului a fost acoperită marți cu schele, pentru ca muncitorii să tencuiască și să izoleze imobilul. Oamenii se tem însă că schelele vor ajuta pe o parte și vor face mult rău pe de altă parte. Multe apartamente au gemurile sparte, iar schelele ar putea ajuta hoții să pătrundă ușor în interiorul lor.

Mai ales acum când nimeni nu mai veghează la siguranța imobilului. Imediat după incendiu, pe toată durata cercetării, paza a fost asigurată de poliție, după terminarea verificărilor, paznicii au fost retrași însă.

Speriați, oamenii au început să își adune lucrurile de prin apartamente. În multe dintre ele există încă aparatură electrocasnică și mobilier.

Polițiștii locali doar vor patrula în zonă. Primăria Constanța promite că zona va fi supravegheată de Polițiști Locali.

În prezent, în apartamente nu este curent electric, trebuie schimbate contoarele și siguranțele pe casa scării, iar lucrările vor mai dura.

35 de apartamente și 37 de mașini au fost distruse în incendiul din decembrie, iar sute de oameni au rămas pe drumuri chiar în prag de Sărbători. Dezastrul a fost provocat de o joacă periculoasă a unor copii care au aprins mai multe petarde în garajul blocului. Unul dintre ei, un minor de 15 ani, este acum în arest la domiciliu.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…