VIDEO Procurorul Niță a fost internat de urgență după ce a mâncat la o cherhana de pe litoral. Comisarii OPC au închis restaurantul

Cunoscutul procuror constănțean Teodor Niță a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat la o cherhana din localitatea Vadu. Acestuia i s-a făcut rău la scurt timp după ce s-a ridicat de la masa. Comisarii OPC au verificat cherhanaua cu pricina și au avut un șoc. În bucătăria restaurantului au găsit o tonă de alimente care ar fi putut să pună oricui sănătatea și viața în pericol.

De șase luni era expirat tonul pe care bucătarii de la Restaurantul Moesia îi gătau și îl serveau mai apoi clienților.

Tot în blocul alimentar comisarii de la Protecția Consumatorilor au mai găsit carne acoperită cu mucegai, excremente de animale în zona de spalat vase, alimente care ar fi trebuit să stea în frigidere, depozitate pe pardoleasă. Peștele din magazia cherhanalei era o bomba biologica pentru toți clientii care ar fi trecut pragul cherhanalei.

Inspectorii de la OPC au mers în control la cherhanaua din Vadu după ce au aflat că un bărbat a ajuns la spital la scurt timp după ce a mancat în localul cu specific pescaresc. Este vorba despre procurorul constănțean Teodor Niță.

„M-am externat. Pot spune doar că mulțumesc medicilor care m-au salvat. În rest, ce să zic? Că eu am avut șansa. Poate erau copii, femei gravide, care nu ar fi rezistat. Acum doar legea să fie aplicată. Altceva nu pot zice.”, a declarat Teodor Niță.

Angajații au ridicat din umeri la fiecare întrebare adresată de inspector. Nu au știut să spună nici de unde provenea marfa și nici cum ar fi trebuit păstrată.

“În afară de o tonă și aproape 100 kg de pește în afara datei durabilității minime de consum, nu s-a găsit niciun alt pește proaspăt, deci oricine ar fi ajuns să servească masa cu siguranță nu ar fi avut altceva de mâncat decât pește expirat, cu modificări organoleptice, putrezit. O igienă necorespunzatoare, nu se făcuse de mult curățenie. Întreaga activitate părea parăsită de mult timp și nu în funcțiune, cum era.  De la fire neizolate, până la spații de refrigerare nesalubrizate de mult timp, cu rugină murdărie veche. Blocul alimentar aflat într- o stare greu de imaginat, igrasie, mucegai. Întreaga activitate din blocul alimentar este pusă sub semnul întrebării”, a declarat Horia Constantinescu, comisarul șef al ANPC.

Proprietarul restaurantului, Denis Gabriel Stamatescu pune situația pe seama “sezonului slab”.

“În 4 ani și jumătate este singura neregulă petrecută în unitatea noastră. Incidentul a avut loc pe fondul unui sezon slab. Începutul de sezon a fost sub vânzările estimate din cauza lipsei de clienți, ceea ce a condus la crearea de stocuri, stocuri care urmau să fie distruse. O eroare umană a condus la acest incident. Am dispus de îndată remedierea situației și luarea măsurilor ce se impun. Regretăm această situație și îi asigurăm pe clienții noștri că acest incident nu se va repeta”, a declarat chef Stamatescu.

Comisarii OPC au amendat restaurantul cu 10 mii de lei, l-au închis și au făcut plângere penală la Parchet.

Sursa foto / video: ANPC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…