Profesor condamnat la 12 ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unor elevi

Un profesor din județul Constanța, acuzat de agresiune sexuală în formă agravantă asupra mai multor elevi a fost condamnat la 12 ani și opt luni de închisoare cu executare.

Decizia instanței nu este însă definitivă, iar profesorul, aflat acum în libertate, așteaptă soluția finală. Curtea de Apel Constanța se va pronunța la sfârșitul lunii noiembrie. Judecătoria Medgidia este instanța care l-a condamnat la aproape 13 ani de închisoare pe profesorul liceului din comuna Dobromir.

Judecătorii au stabilit că el trebuie să plătească și daune morale in valoare de 100.000 de euro. Șocantul caz a ieșit la iveală in primăvara lui 2022 când, în urma unor reclamații, polițiștii și procurorii care au început investigațiile au descoperit că în ultimii 4-5 ani, profesorul și-a agresat sexual elevii.

Cel puțin șase elevi, cu vârste cuprinse intre 13 și 16 ani, ar fi fost agresați sexual de nenumărate ori. Copiii erau atinși in zonele intime, unii chiar au primit și poze cu caracter pornografic explicit în care este surprins profesorul.

Procurorii și polițiștii au fost sprijiniți de Asociaţia pentru Victimele Infracţiunilor Sexuale. Profesorul a fost arestat preventiv, dar intre timp a fost eliberat. El este judecat pentru agresiune sexuală. A fost achitat pentru corupere sexuală a minorilor, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…