Profesorii din Constanța se alătură grevei din Capitală

Cel puțin o sută de dascăli din Constanța au plecat în această dimineață spre București, unde vor participa la protestul organizat de sindicatele din Învățământ.

Cu toții au un singur gând: să obțină de la Guvern majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă. Dascălii care au plecat de la malul mării ca să se alăture colegilor lor din țară sunt din Constanța, Medgidia, Cernavodă și Castelu.

Oamenii spun că salariile lor sunt prea mici comparativ cu responsabilitățile din ce în ce mai multe. Liderii sindicali vor să obțină de la Guvern un document oficial prin care să li se garanteze o bază de calcul salarială de 4.000 de lei net, dar şi o majorare temporară până la aplicarea noii legi a salarizării în sistemul public.

Cum până acum nu au primit niciun răspuns ferm la cerințele lor, dascălii au decis să organizeze proteste de amploare în Capitală, dar și în țară. La București, profesorii s-au strâns astăzi în Piața Victoriei, de unde au plecat într-un marș către Palatul Cotroceni.

Cum solicitările greviștilor nu au avut niciun ecou pozitiv până în acest moment, dascălii au plecat în această dimineață spre Capitala pentru un nou protest de amploare.

Cel puțin o mie de profesori vor protesta și la Constanța. Ei se vor strânge în fața Prefecturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UMC Constanța 

Universitatea Maritimă din Constanța participă la sărbătorirea Nopții Cercetătorilor Europ…