vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Profesorii din Constanța se alătură grevei din Capitală

Profesorii din Constanța se alătură grevei din Capitală

de Redacția Dotto

Cel puțin o sută de dascăli din Constanța au plecat în această dimineață spre București, unde vor participa la protestul organizat de sindicatele din Învățământ.

Cu toții au un singur gând: să obțină de la Guvern majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă. Dascălii care au plecat de la malul mării ca să se alăture colegilor lor din țară sunt din Constanța, Medgidia, Cernavodă și Castelu.

Oamenii spun că salariile lor sunt prea mici comparativ cu responsabilitățile din ce în ce mai multe. Liderii sindicali vor să obțină de la Guvern un document oficial prin care să li se garanteze o bază de calcul salarială de 4.000 de lei net, dar şi o majorare temporară până la aplicarea noii legi a salarizării în sistemul public.

Cum până acum nu au primit niciun răspuns ferm la cerințele lor, dascălii au decis să organizeze proteste de amploare în Capitală, dar și în țară. La București, profesorii s-au strâns astăzi în Piața Victoriei, de unde au plecat într-un marș către Palatul Cotroceni.

Cum solicitările greviștilor nu au avut niciun ecou pozitiv până în acest moment, dascălii au plecat în această dimineață spre Capitala pentru un nou protest de amploare.

Cel puțin o mie de profesori vor protesta și la Constanța. Ei se vor strânge în fața Prefecturii.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult