grevă

Noul an școlar a început cu o grevă japoneză la Constanța. Profesorii de la școala 30 au protestat astăzi nemulțumiți de lipsa sălilor de curs. Dascălii reclamă faptul că nu au cum să înghesuie 1.460 de elevi în clasele pe care le au acum la dispoziție și cer autorităților locale să ia măsuri urgente.

Pe lista de revendicări a profesorilor se mai numără și înființarea unei biblioteci, a laboratoarelor și a unei săli de sport.

Cunoscută ca una dintre cele mai bune din oraș, Școala 30 Gheorghe Țițeica se află în topul preferințelor părinților, iar în ultimii ani numărul elevilor care învață aici a crescut substanțial. Nu la fel s-a întâmplat însă cu sălile de clasă. Așa se face că profesorii au trecut la improvizații. Pentru a face loc elevilor, au desființat biblioteca și laboratoarele.

Numărul mare de elevi a aglomerat până la refuz clasele. Într-o singură sală au ajuns să învețe și peste 35 de elevi.

O soluție pentru rezolvarea problemei ar fi fost mutarea unor elevi într-o clădire a Liceului care se-nvecinează cu școala. Deși nu folosește spațiul, conducerea liceului a refuzat însă să îi primească pe copii.

Toți ochii sunt ațintiți acum către către administrația locală, singura care poate veni cu o soluție legală. Prin lege, clădirile școlare aparțin Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alertă la Constanța. Geantă suspectă, aproape de mall

A fost alertă în această după amiază la Constanța. Un apel la 112 care anunța prezența une…