Luna aceasta, Primăria Comunei Lumina și Serviciul de Salubrizare Lumina au demarat o nouă campanie de conștientizare a populației cu privire la necesitatea sortării deșeurilor de către populație înainte ca acestea să fie ridicate de mașinile de gunoi.

Totodată, în perioada următoare va fi demarată și o primă campanie de acordare de pubele către populație în vederea colectării de deșeuri.

Anual, locuitorii și firmele din România trimit mii de tone de gunoi la depozitele de deșeuri, din care doar o mică parte sunt reciclate. Puțini dintre noi știm că aproape 80% din tot gunoiul din depozitele de deșeuri ar fi putut fi reciclat.

În acest sens pe pagina https://www.primaria-lumina.ro/…/colectare-separata…/ au fost publicate informații utile pentru a ști ce deșeuri aruncăm la fiecare fracție în parte, dar și ce sunt deșeurile speciale și ce facem cu ele.

INFORMAȚIILE SUNT ADAPTATE PENTRU POSIBILITĂȚILE ACTUALE DE COLECTARE A DEȘEURILOR MENAJERE ȘI RECICLABILE SI SE POT MODIFICA ÎN TIMP.

În Comuna Lumina, Serviciul de Salubrizare colectează, după un program săptămânal, deșeuri menajere și reciclate. Deșeurile rezultate în urma separării pot fi depozitate într-un sac sau o pubelă diferită de cea pentru deșeuri menajere.

Etichetele autoadezive de culoare galbenă sau roșie au rolul de a informa în mod direct acei cetățeni care nu respectă prevederile cu privire la sortarea deșeurilor și conțin informațiile de bază referitoare la activitatea de colectare a deșeurilor și pot fi dezlipite până la următoarea colectare.

– datele de contact de aici https://www.primaria-lumina.ro/date-contact/

– sau formularul online https://www.primaria-lumina.ro/raportari-probleme/

Informații despre programul de colectare sunt disponibile aici: https://www.primaria-lumina.ro/serviciul-de-salubrizare/

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…