vineri, 19 aprilie, 2024
Home Actualitate Proiect de digitalizare pentru A.T.I. Constanța

Proiect de digitalizare pentru A.T.I. Constanța

de Redacția Dotto
Constanța

La inițiativa conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, a avut loc astăzi, la sediul Consiliului Județean Constanța, o ședință de lucru, în cadrul căreia au fost prezentate beneficiile și impactul unui posibil proiect de digitalizare a clinicii de anestezie și terapie intensivă a SCJU Constanța.

La întâlnire au participat, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, președintele Comisiei A.T.I. din cadrul Ministerului Sănătății și Prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, Prof. Dr. Dorel Săndesc, managerul SCJU Constanța, Ionuț Ionescu, președintele Consiliului de Administrație al SCJU, Sorin Ciutureanu și directorul medical al spitalului județean, Dr. Marius Prăzaru. Invitatul special, Prof. Dr. Dorel Săndesc, a făcut o prezentare a întregului proces tehnic de digitalizare, împărtășind din cunoștințele și experiența implementării unui proiect similar și de succes, la Spitalul Județean din Timișoara.

“Digitalizarea clinicii de anestezie și terapie intensivă a SCJU Constanța reprezintă un proiect îndrăzneț și un fenomen care, în timp, va aduce doar beneficii sistemului medical constănțean. Este un pas uriaș și o tendință cheie în domeniul medical, mai ales în rândul sistemelelor de sănătate cu capacități reduse, care apelează la tehnologie pentru a face față provocărilor. Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, digitalizarea serviciilor medicale reprezintă o prioritate. Acest proiect ar putea oferi mari beneficii, precum creșterea performanței în activitate și a calității serviciilor medicale oferite pacienților, dar nu în ultimul rând, reducerea cheltuielilor. Pentru asta avem nevoie de resurse umane calificate și dedicate, dar mai ales, specializate pentru acest segment.Am avut bucuria și privilegiul să ne fie astăzi alături, domnul Profesor Doctor Dorel Săndesc, care ne-a împărtășit din experiența dumnealui, dobândită prin implementarea unui proiect asemănător la Timișoara. Este foarte important să împărtășim aceste lucruri și îi mulțumesc din tot sufletul că ne este alături și a ales județul Constanța. Vreau să precizez că în administrarea acestui județ, suntem deschiși către parteneriate durabile și dispuși să învățăm din experiența altora. Avem nevoie de un spital performant, și, deși clădirea propriu-zisă nu corespunde în prezent, actul medical trebuie să fie unul de calitate iar cadrele și personalul medical trebuie fie specializate în permanență. Cu ajutorul echipei manageriale a SCJU Constanța și prin elaborarea unui plan managerial integrat de sănătate, sunt convins că vom atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus” – Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

Articole recente

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult