Proiect pentru amenajarea cartierului Campus

O nouă stradă, o promenadă, locuri de parcare și spații verzi. Asta propune Primăria Constanța pentru locuitorii cartierului Campus, printr-un proiect în care constănțenii și agenții economici din zonă sunt invitați să spună care sunt necesitățile lor.

Amenajarea unei străzi colectoare paralelă cu bd-ul Aurel Vlaicu ar fluidiza traficul în zonă, susțin autoritățile, care, în aceeași consultare publică pentru cetățeni, propun și revitalizarea unei zone din cartierul Tomis Nord.

Primăria Constanța are planuri mari pentru amenajarea cartierului Campus. În prezent este elaborat un studiu de fezabilitate care să confirme faptul că zona se pretează modificărilor din proiect. Practic, investiția prevede o nouă stradă paralelă cu Aurel Vlaicu, realizarea unei plantații cu peste 40 de noi arbori și o suprafață verde de peste 1500 mp. Mai mult decât atât, va fi asigurată o nouă zonă pietonală, dotată cu mobilier urban și vor fi amenajate 95 de noi locuri de parcare. Reprezentanții primăriei spun că proiectul își propune creșterea atractivității zonei, încurajarea petrecerii timpului în aer liber și, de ce nu, creșterea utilizării mijloacelor de transport în comun în detrimentul mașinilor personale.

În prezent, spațiul la care face referire proiectul este total neîngrijit. Zona pietonală este formată dintr-un trotuar îngust pe care adesea sunt parcate mașini. La fel este și zona dintre bulevardul Aurel Vlaicu și limita proprietăților de acolo, unde nu există mobilier urban, spații amenajate și nici măcar drumuri asfaltate, desi, în mod ironic, străzile adiacente poartă nume de pietre prețioase. Locuitorii zonei spun că o amenajare completă a zonei este absolut necesară, dar cu toate acestea nu sunt foarte optimiști că vor vedea acest lucru și în realitate.

Primăria mai are un plan de amenajare și în zona terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord. Acolo vor fi construite noi locuri de joacă, terenuri de tenis și locuri de parcare.

Constănțenii pot face propuneri referitoare la noile proiecte pe site-ul primăriei, până în data de 15 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Intrare liberă la muzee de 1 iunie

Intrare liberă la muzee de 1 iunie. Toate obiectivele Muzeului de Istorie Națională și Arh…