Un port care să permită atât acostarea ambarcaţiunilor turistice, cât şi a celor pescăreşti și o piaţă de desfacere în care micii pescari să poată comercializa capturile. Sunt două dintre obiectivele unui unui proiect ce își dorește să dezvolte Acvacultura și Pescuitul din județul Constanța.
Pentru asta este însă nevoie de o bază legală, care să susţină aceste activităţi. Au fost deja aduse foarte multe amendamente legii pescuitului. În forma sa iniţială, această lege nu ţinea cont de tradiţiile pescăreşti.
O dezvoltare durabilă care să pună în valoare potenţialul tuturor zonelor pescăreşti din regiune. Asta își doresc autoritățile județene din Constanța pentru localitățile Tuzla, Mangalia, Ghindăreşti, Hârşova, Ostrov, dar şi Cernavodă. Această activitate trebuie însă încurajată dacă ne dorim o revigorare a turismului şi a mediului natural local. Crearea unui sistem integrat în domeniul pescuitului va reda specificul tradiţional al zonelor pescăreşti din judeţul nostru, sunt convinși cei din aministrația locală.
Micul pescuit costier este subiectul unui proiect ce își dorește să schimbe experiența micului pescar, să-i ofere condiții penru un pescuit civilizat și pentru desfacerea capturii. Reprezentanţii asociaţiilor de profil piscicol au fost consultați de autorități, în cadrul unei sesiuni de discuții.
Până când Parlamentul României va reglementa legea, autoritățile gândes proiecte, fac studiile de fezabilitate necesare şi identifică sursele de finanţare.