Stelian Ion: Suntem în linie dreaptă cu desfiinţarea SIIJ
Home Actualitate Stelian Ion: Proiectul de desfiinţare a S.I.I.J. a fost adoptat de către Guvern
Actualitate - Breaking news - joi 18 februarie 2021

Stelian Ion: Proiectul de desfiinţare a S.I.I.J. a fost adoptat de către Guvern

Promisiunea electorală privind desfiinţarea S.I.I.J. a fost onorată. Chiar dacă Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ proiectului care prevede desființarea Secției pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), 11 voturi împotriva și 8 voturi pentru, Stelian Ion şi-a îndeplinit promisiunea de defiinţare a SIIJ.

Proiectul de lege privind desființarea controversatei secții de anchetare a magistraților s-a aflat pe agenda ședinței de joi a Guvernului. Proiectul este făcut în mandatul fostului ministru Cătălin Predoiu, însă au fost eliminate articolele care se refereau la „super-imunităţile” judecătorilor şi procurorilor, ceea ce a stârnit scandal în Consiliul Superior al Magistraturii.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion:

Propunerea de desființare a S.I.I.J. a fost adoptată astăzi de Guvern și va merge în Parlament. SIIJ a fost un eșec. Un astfel de organ de presiune nu îşi are locul într-o democrație a Uniunii Europene. Dincolo de interesele ascunse în spatele înființării sau menținerii acestei structuri, dincolo de discuțiile purtate cu patos, pe ton apăsat, rămân faptele obiective: SIIJ a fost un eșec.În definitiv, justiția nu este despre magistrați, ci este în primul rând despre oameni. De aceea în perioada următoare trebuie să concentrăm discuția pe calitatea actului de justiție. Justiția e un serviciu public, nu mai este o zeiță. Ea trebuie să coboare cu picioarele pe pământ printre muritori și să rezolve ceea ce poate și trebuie să rezolve.„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Primarul Constanței, la plantat copaci

Primarul Vergil Chițac, la plantat copaci în Parcul Tăbăcăriei și pe taluzul de la Modern.…