Protest față de vânzarea Portului Constanța

Protest față de decizia Executivului de a permite scoaterea la vânzare a unor acțiuni de la companiile statului, decizie care afectează și Portul Constanța. 200 de oameni, membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unitatea Românilor, s-au adunat în weekend în fața Prefecturii Constanța cu speranța că vor împiedica punerea în aplicare a noii legi.

Premierul liberal anunța la începutul lunii februarie că Guvernul a adoptat un proiect de lege care aprobă legea inițiată de PSD, prin care se interzicea vânzarea, timp de doi ani, a acțiunilor companiilor și societăților statului. Decizia anunțată de primul ministru liberal nu a fost însă pe placul tuturor constănțenilor, mai ales că afectează și acțiunile Portului Constanța.

Cu steaguri tricolore în mâini și pancarte, 200 de oameni s-au strâns în weekend în fața Prefecturii Constanța pentru a opri acest proiect. Oamenii spun că statul român nu ar trebui să transforme companiile în care este acționar majoritar în monedă de schimb.

“ Vrem să spunem un nu hotărât vânzării României bucată cu bucată. Să tragem un semnal și să spunem celor care vor Portul Constanța, că România nu mai este de vânzare. Ne luptăm pentru independența și suvernaitatea Româaniei.    Este o crimă ce se întâmplă în aceste zile. Vor să ne închidă minele și capacitățile funcționale de minerit. Voi ne-ați chemat aici la acest miting de protest impresionant. Este mesajul nostru România trezestete “

“ Era important să venim să dăm un mesaj în apărarea acestui obiectiv pe care nu știu dacă mulți aflați la putere îl prețuiesc la adevărată valoare. Și nu spun asta gândindu-mă la o sumă ci la valoarea lui strategică și la valoarea lui care ține de demnitatea națională. Portul ne ne asigură suveranitatea dar și un venuit bun dacă este gestionat cum se cade. Acum a devenit    obiect de șantaj și de tranzacție . Noi suntem ținuti în afară spațiului    Schangen pentru că nu am cedat portul. Prietenii noștri olandezi se opun sub diverse pretexte. Prima oară au spus că nu avem o justiție liberă care să termine corupția în România. Tot ei au furnizat specialiști în acest domeniu și au văzut ce progrese am făcut. Nemaiavând ce să reproșeze , se vor opune până    nu cedăm portul prin care intră și ies multe mărfuri. Portul Constanța este mai mare și mai important decât principalul lor port Roterdam.

Pe de altă parte, ministrul Energiei Virgil Popescu a subliniat că listarea unor pachete minoritare la Bursa de Valori București nu ar fi sinonimă cu privatizarea, ci mai degrabă cu modernizarea respectivelor companii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Gimnastică aerobică: România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Pesaro

Sportivii români au cucerit, duminică, patru medalii, una de aur, una de argint şi două de…