PROTEST TELECOM

Protest în loc de cursuri la Liceul Telecom din Constanța. Profesorii sunt nemulțumiți că ISJ a numit pe postul de director un candidat care nu a luat concursul, fiind respins la proba orală și amenință cu boicotarea orelor de curs.

Schimbarea directorului este contestată de mai multe cadre didactice, care au transmis şi un memoriu Inspectoratului Judeţean Şcolar Constanţa. Profesorii spun că nu este normal ca pe postul de director să fie numită o persoană care a nu a luat proba de interviu. Aceștia resping cu fermitate orice altă propunere de echipă managerială pentru Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța, în afară de actuala variantă. Ei argumentează decizia prin faptul că actuala echipă a reușit să preia și gestioneze cu succes activitatea liceului. Cât despre noua directoare ei spun că aceasta a fost respinsă proba de interviu la Concursul de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct. Nota obținută de aceasta la proba interviu, a fost 6,60, iar media totală a fost 6,80, iar nota minimă de promovare a concursului era 7,00.

Profesorii protestatari mai spun că noua directoare nu ar avea experiență în a gestiona problemele unui liceu tehnic, iar numirea sa în funcție managerială nu ar produce decât dezechilibru, atât în relațiile cu elevii cât și cu agenții economici cu care liceul colaborează.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Constanța spun că numirea directoarei a fost făcuta în acord cu regulamentele școlare și cu respectarea legii.

Profesorii sunt deciși să nu cedeze și amenință cu boicotarea orelor de curs, dacă situația nu se va rezolva conform doleanțelor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…